Juridisch

 1. 6 misverstanden over retourneren

  6 misverstanden over retourneren

  Waar veel webwinkels niet bij stilstaan is dat er verschillende rechten en plichten zijn rondom het verkopen van producten. Rechten zoals het herroepingsrecht en ook wel afkoelingsperiode genoemd. Dit basisrecht zorgt ervoor dat consumenten, producten kosteloos morgen retourneren. Echter zijn er nogal wat misverstanden over het herroepingsrecht en het terugsturen van producten naar webshops.

  1. Minimaal 14 dagen retourrecht

  Een consument mag 14 dagen na ontvangst van zijn of

  Lees meer »
 2. Wat houdt herroepingsrecht in?

  Wat houdt herroepingsrecht in?

  Herroepingsrecht

  Als je een winkel in loopt om een product te kopen, zul je niet snel met het product de winkel verlaten zonder het product uit te proberen. Kleding pas je even aan, een koffiezetapparaat wordt van alle kanten bekeken en met die nieuwe computermuis zul je er op los klikken. Producten en diensten die via een webshop worden aangeschaft zijn niet zo eenvoudig uit te proberen. De kwaliteit – en of deze aansluit bij wat je ervan verwacht – wordt

  Lees meer »
 3. Wat zijn de uitzonderingen op het herroepingsrecht?

  Wat zijn de uitzonderingen op het herroepingsrecht?

  Uitzonderingen op het herroepingsrecht


  Het retourrecht is op bepaalde producten en diensten niet van toepassing. Deze uitzonderingen gelden pas als de handelaar de consument er uitdrukkelijk op wijst dat de consument door het sluiten van de overeenkomst geen recht van ontbinding heeft. Pas als de consument heeft verklaard dat hij met het geven van toestemming zijn herroepingsrecht verliest, is de uitzondering geldig. Dit geldt voor de volgende producten en diensten:

  Lees meer »